De Gelukkige Kat

Gedragstherapie voor katten

Hoe ga ik te werk?

Uw kat heeft een gedragsprobleem of wilt u graag advies met betrekking tot kattengedrag in zijn algemeenheid? U kunt mij het beste mailen. Geeft u de voorkeur aan persoonlijk contact? Houdt u er dan wel rekening mee dat ik telefonisch alleen op bepaalde dagen en tijden bereikbaar ben. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje contact.

Nadat ik uw aanvraag heb ontvangen neem ik in de meeste gevallen telefonisch contact met u op of vraag ik u mij te bellen. Gaat het om een eenvoudig en kort antwoord dan kan een reactie per mail voldoende zijn. Bij een telefonisch adviesgesprek maak ik met u een afspraak en bel ik u op het afgesproken tijdstip. Vooraf stuur ik u een betaalverzoek via de app of een factuur via de mail. De betaling dient voorafgaand aan het gesprek op mijn rekening te zijn bijgeschreven. 

Hoe ziet een huisbezoek eruit?

  1. U ontvangt een uitgebreide vragenlijst per mail.
  2. Nadat deze lijst ingevuld is teruggestuurd kan het zijn dat ik u nog aanvullende vragen stuur.
  3. Hierna maken we een afspraak voor een huisbezoek. U ontvangt een factuur per mail en zorgt ervoor dat de betaling 2 dagen voorafgaand aan het huisbezoek op mijn rekening is bijgeschreven.
  4. Het huisbezoek duurt tussen de 2 en 3 uur. Het omvat een observatie en een gesprek met u en eventuele gezinsleden. Vervolgens stel ik samen met u een behandelplan op dat past bij uw situatie en uw kat.
  5. U ontvangt van mij daarnaast een aantal hand outs met informatie gerelateerd aan het probleemgedrag.
  6. In de weken daarna is er regelmatig contact en kan het zijn dat bijstelling nodig is. Het overleg gebeurt zowel telefonisch en/of per mail.
  7. U heeft tot 3 maanden na het consult recht op nazorg. Dit geldt uiteraard alleen voor de problemen waarvoor u een consult heeft aangevraagd. In sommige gevallen kan het zijn dat een langere nazorg nodig is. In gezamenlijk overleg kunnen we hier afspraken over maken.

Bij een aantal gedragsproblemen is het noodzakelijk een medische oorzaak uit te sluiten. Dit is vooral van toepassing bij onzindelijkheid, agressie,dwangmatig of teruggetrokken gedrag. Bij deze problemen verwijs ik u altijd eerst door naar de dierenarts! Houdt u daar alstublieft rekening mee.