De Gelukkige Kat

Gedragstherapie voor katten

Heeft u een consult gehad bij De Gelukkige Kat en bent u tevreden over het resultaat? Laat het mij dan vooral weten!

Bas en Maaike

Saskia heeft ons tijdens een telefonisch consult vertrouwen gegeven dat we onze poes Esme sociaal krijgen. Ze heeft ons verwachtingspatroon bijgesteld waardoor we beter inzicht kregen in het traject. Ze tast goed af wat de samenstelling is van het huishouden, andere dieren en ruimtes in huis waardoor we goede en concrete adviezen kregen om steeds kleine veranderingen te maken. De focus lag op kleine stapjes maken en geduld. Wij zijn geholpen en hebben het vertrouwen gekregen dat we Esme sociaal gaan krijgen. Saskia zet dat stapje extra om samen naar mogelijkheden te kijken en boekt resultaat.


zaterdag 04 maart 2023
Meis

 

Bericht van Meis

Ik ben Meis, een poes van bijna drie, en ik woon vanaf mijn vroege jeugd bij een paar lieve baasjes. Van nature ben ik een maaauwer, maar hoe gemakkelijk zou het zijn als ik kon praten!

Dan had ik een tijd geleden, toen ik niet goed meer in mijn vel zat, al met mijn baasjes gesproken. Ik probeerde ze duidelijk te maken dat er iets aan de hand was en deed dat door voor ramen en deuren te plassen. Dat is niet zo vreselijk als dat buiten gebeurt, maar ik deed het binnen !

Mijn baasjes, die al dertig jaar katten hebben, snapten er niets van. Ze probeerden van alles, maar zonder succes. Omdat zij, net als ik, van geen ophouden weten, zochten zij hulp. Ze vroegen advies aan Saskia van Heur, een kattengedragsdeskundige. Saskia bleek de ideale tolk: mijn baasjes deden hun verhaal (wat eigenlijk: mijn verhaal is) en Saskia wist direct duidelijk te maken wat ik niet kon zeggen. Ze gaf nuttige informatie, zowel mondeling als gedrukt. Mijn baasjes begonnen mij te snappen, toen zij eenmaal wisten waarop zij moesten letten, wat zij moesten doen en soms ook laten. Ik hoefde niet meer buiten de kattenbak te plassen, want mijn baasjes snapten wat ik bedoelde. Heel af en toe maak ik nog wel eens, uit een incidentele frustratie, een foutje …, maar daar wordt dan begripvol op gereageerd. Mijn baasjes kunnen mijn gedrag immers veel beter ‘lezen’ dan vroeger.

Het is duidelijk dat ik weer veel beter in mijn kattenvel zit dan een tijdje geleden. Zonder Saskia van Heur zou dat zeker niet gelukt zijn. Ik mauw nog steeds, maar nu weer vrolijk, en nooit over Saskia !


dinsdag 10 januari 2023
Isabella

Ik heb Saskia om hulp gevraagd omdat onze 2 katten uit het niets ineens ruzie hadden, echt ruzie met gekrijs en al. Ik had ze gelijk gescheiden en na 48 uur weer geprobeerd ze samen te laten zijn en toen ginge het weer mis. Dat ging een week zo. De dierenarts adviseerde me contact op te nemen met een kattengedragsdeskundigge, zo gezegd zo gedaan. Na wat gesurf op internet heb ik Saskia een bericht gestuurd. De volgende dag konden we meteen een telefonische afspraak inplannen. Wat eerst hopeloos leek bleek helemaal niet zo hopeloos te zijn. Na een zeer prettig gesprek vol met tips en ideeën ben ik aan de slag gegaan. Ondertussen hebben we nog wat contact gehad via Whatsapp. Nu 3 weken later zijn ze voor het eerst weer de hele dag samen, het ging met vallen en opstaan en soms dachten we dat we weer terug bij af waren, maar mede dankzij Saskia hebben we de hoop niet opgegeven en hebben we doorgezet en heeft ze vooral mij het vertrouwen gegeven dat, ookal zijn het hele kleine stapjes en heb je soms een terugval het toch de goede richting op gaat. Saskia bedankt!


zaterdag 06 juni 2020
Sanne

Ik heb Saskia om raad gevraagd bij het in huis plassen van mijn kater. Uiteindelijk heb ik een moeilijk maar wel juist besluit genomen waar zowel mijn poes, als mijn kater en ook ikzelf een stuk gelukkiger van zijn geworden. Saskia was altijd bereikbaar en heeft gehandeld uit zo veel liefde voor mijn katten.
Na meerdere malen uitgebreid contact gehad te hebben heeft ze me geholpen bij het maken van een beslissing en tijdens het proces, waardoor ik zeker weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt.
Mijn katten zijn ontzettend gelukkig en ik kom weer thuis in een warm en fris maar vooral liefdevol huis.
Ik zou Saskia aanbevelen aan iedereen die vragen heeft of ook maar twijfelt over de aanpak van een kattenprobleem. Soms is de oplossing heel simpel maar hard nodig. Een gelukkige kat maakt zo'n groot verschil.
Bedankt Saskia, topper!


donderdag 28 september 2017
Mariska Maas

Beste Saskia, hierbij een pluim voor jou; ik vind dat je je met hart en ziel inzet voor het welzijn van katten en hun personeel. Ik had wat vragen over het 'agressieve' prooi/spelgedrag van mijn kater en jij belde me op om me uitgebreid en belangeloos uitleg te geven en me te voorzien van tips en adviezen, wat ik erg waardeer. Fijn dat er iemand is die zo is begaan met katten en echt de tijd voor je neemt!


dinsdag 26 september 2017
Gerdien claas

Hoi Saskia!
Anderhalf lang sukkelde mijn bijna vijftienjarige poes Naomi (en ik!) met haar plasgedrag, terwijl haar tweelingzus Lois braaf en probleemloos op de kattenbak ging.
Na het verwijderen van de uiteindelijk verschrikkelijk stinkende deurmat probeerden we het met een bedekking van aluminiumfolie, vuilniszakken en een deurmat van linoleum, maar niets hielp.
Ik begon het ergste te vrezen. Was Naomi ongelukkig? Had ze nier- en blaasproblemen? Haar zomaar 'wegdoen' was ondenkbaar en dus geen optie.
De situatie werd evenwel onhoudbaar.
Nadat de dierenarts na bloed- en urineonderzoek had vastgesteld dat Naomi niets mankeerde, raadde hij mij aan om jou, kattengedragstherapeute en tevens vrouwtje/personeel van vier probleemloze katten, in te schakelen.
Jij analyseerde de door mij ingevulde, uitgebreide vragenlijst, je observeerde Naomi en haar zus Lois en je bekeek hun woonomgeving. Dit alles tijdens een ruim drie uur durend, heel gezellig bezoek bij ons thuis.
Meteen raadde jij me aan om Naomi's etensbakje op haar plasplaats neer te zetten, aangezien katten hun etensplek doorgaans niet bevuilen.
Verder suggereerde je de aanwezige kattentoiletten in te ruilen voor drie extra grote exemplaren, en deze op verschillende verdiepingen neer te zetten, aangezien de beide katten vooral boven plegen te slapen.
Ik kon het bijna niet geloven, maar vanaf het plaatsen van de extra grote kattentoiletten heeft Naomi niet meer 'ernaast' geplast en doet dat nog steeds niet!
Wat was er nou aan de hand? Naomi, omgerekend naar mensenleeftijd een bejaarde dame, was wat stijf en stram in de pootjes geworden en kon zich niet meer goed bewegen in de kleinere WC's, vandaar dat zij een andere plasplek had gekozen.
Zonder jou was het probleem nooit opgelost!
Na je bezoek aan huis heb je nog diverse keren gebeld om de stand van zaken en eventuele problemen te bespreken.
Ik ben ontzettend blij met jouw professionele hulp en ik beveel je van harte aan bij ieder die te maken heeft met problematisch kattengedrag. Je bent een 'Kattenkanjer'!


zondag 12 juli 2015
Jeroen

Hoi Saskia,

Van je bezoek hebben we veel geleerd over het gedrag van onze katten en hoe we ze meer op hun gemak kunnen laten voelen. Het agressieve gedrag van de kater naar de poes is al een stuk minder en we weten beter hoe we ermee moeten gaan.

Je advies is geen wondermiddel geweest om alles weer goed te maken, maar we hebben we belangrijke informatie en waardevolle adviezen van jou gekregen. Nu mogen we er zelf mee aan de slag.

Je liefde voor katten blijkt duidelijk uit je omgang met hen en met ons en je betrokkenheid bij onze situatie.
Hartelijk bedankt!


woensdag 13 augustus 2014
Marielle

Saskia,

Dankzij onze dierenarts kregen we de tip jou te benaderen voor onze mik. Door jouw adviezen weet ik wat te doen en benader ik mik anders. Hierdoor is mik weer een veel vrolijkere kat. Daarnaast kregen we ook superveel extra tips rondom verzorging, sproeien etc. Inmiddels worden andere katten 'geweerd' door een mooi chipluikje en is er bij ons rust in huis. Je hebt echt hart voor mens en kat. Dank voor je fijne adviezen.


maandag 05 augustus 2013
Monique

Hoi Saskia
Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de hulp die ik van je gekregen heb bij het sproei/plasprobleem van Max.
Het gebeurde steeds vaker en ik dacht echt dat er niets meer aan te doen was. Maar je had allerlei adviezen en tips voor me, waardoor ik Max gelukkig nog bij me kon houden. En het sproeigedrag is nog minimaal. Ook speelde er meer dingen mee, waar ik totaal niet bij stilgestaan had, zoals de plaats van de kattenbak en het contact met mijn andere twee katten. Maar daar heb je me ook super mee geholpen. Daar ben ik je dan ook heel erg dankbaar voor.
En zijn maatjes Sam en Boyke ook.
Groetjes Monique


zaterdag 15 juni 2013
Jeffrey en Paul

Beste Saskia,

Je hebt ons enorm goed geholpen met Polleke! Dankzij jouw adviezen en hulp hebben we onze oude kater weer terug en hebben zowel Polleke als zijn baasjes hun rust weer gevonden. Zijn staart is weer helemaal genezen en het ziet er naar uit dat dit zo blijft.

Vrede en alle goeds,
Polleke, Jeffrey en Paul.


woensdag 24 april 2013
Anjelica

Hallo Saskia,
Bedankt voor jouw goede adviezen voor Aiske. Ze wordt steeds iets vrijer in huis en naar ons toe en met haar maatje Bobby steeds wat closer. Helemaal goed!
Groeten, Anjelica


maandag 18 maart 2013
Loes en Sjef Verhoeven

Hallo Saskia, We willen je laten weten dat we heel blij zijn dat we je hulp ingeroepen hebben. We kenden je als gedragstherapeute voor katten via de Kittenmand, waar we gastgezin zijn geweest, en ook onze dierenarts heeft je aanbevolen. We waren dan ook ten einde raad. Dankzij je goede adviezen en alle tijd die je er aan besteed hebt zijn de problemen met onze katten Cissy en Frits bijna opgelost. Het is nu veel rustiger in huis voor ons en de katten.
We bedanken je hier hartelijk voor.


vrijdag 14 december 2012
Marco en Anneke

Hoi Saskia,

Hierbij willen wij jou bedanken voor al jouw goede tips en advies welke wij hebben gekregen om het voor Jerry en Aysha weer naar de zin te maken. Toen we Jerry in het begin hadden (afgelopen maart) was het heel onrustig in huis. Door die onrust sliepen we snachts bijna niet omdat Jerry en Aysha niet samen door een deur konden. Blazen en grommen etc. We hadden alles al geprobeerd, in elke kamer een krabpaal, kattenbak, maar niets hielp. Tot het moment dat we Saskia lieten komen. We kregen ontzettend veel tips en advies. Saskia weet enorm veel van kattegedrag en weet precies en weet precies welke actie we moesten ondernemen om het weer beter te krijgen. Het gaat inmiddels stukken beter. Ze liggen zelfs langs elkaar op de vensterbank terwijl dat voorheen niet mogelijk was. Het gaat ondertussen goed en weten nu hun plekje te vinden. En ook belangrijk wij hebben ook onze rust gevonden. Saskia heel hartelijk bedankt voor je hulp en wij adviseren iedereen om Saskia in te schakelen. Bedankt !!

Groetjes Marco en Anneke


zondag 18 november 2012
Claire

Beste Saskia,

Ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp en tips die je hebt gegeven waardoor Boefje echt een gelukkigere kat is geworden. We zijn er nog niet helemaal, maar we merken echt verschil in zijn gedrag.

Bedankt!!
Groetjes Claire & Joey


zondag 04 november 2012
Caressa

Hoi Saskia!

Het is alweer een jaar geleden dat je ons geholpen hebt. Inmiddels is Caressa van een vaak geirriteerde, kan haar ei niet kwijt, en onaardig tegen gasten al een semi schoot en knuffelkat die best gelukkig is en visite vaak wel tolereert. Door een paar aanpassingen in huis en door een andere interactie met Caressa zit ze duidelijk beter in haar vel. Super bedankt voor alle hulp!

Groetjes, Caressa en haar baasje


vrijdag 24 februari 2012
Duco en Marleen

Hee Saskia,

Onzettend bedankt voor alle hulp die we van je hebben gekregen. De rust is wedergekeerd!
Enkele maanden geleden kwamen we met je in contact omdat we ten einde raad waren. Onze twee schatten van katten hadden ruzie. We waren zelfs zo ten einde raad dat we al nieuwe huisjes aan het zoeken waren voor ze want ze konden elkaar echt niet meer luchten of zien.
Sinds je bij ons bent geweest en ons inzicht hebt gegeven in de situatie en tips voor de toekomst zijn het weer de beste vrienden. Het is weer als voorheen. Iets waar we alleen van durfden dromen en stiekem niet verwacht hadden dat het zou gebeuren,
We willen je enorm bedanken voor alle hulp en steun. En ook je flexibiliteit... Ik hoop dat we in de toekomst geen gebruik meer hoeven te maken van je expertise maar weet je zeker te vinden als er nog vragen zijn.
Ik zou iedereen die twijfelt of het niet zeker weet willen zeggen: ga ervoor!!! Met (in ons geval) wat kleine aanpassingen en een hoop tips hebben we twee tevreden katten (en bazen). Je hoeft niet je hele huis aan te passen, het zijn geen onmogelijke dingen die je uit moet voeren. Met wat inzicht in de situatie en een paar tips en trucs kan Saskia je enorm helpen!!!
Ik kan je niet vaak genoeg bedanken!!!! Romeo, Charlie, Duco en ik zijn je enorm dankbaar voor al je tijd en hulp!

Groetjes Duco en Marleen en een dikke knuffel van de katten


maandag 06 februari 2012
Ineke de graaf

Hoi Saskia,

Ontzettend bedankt voor je grote en enthousiaste inzet. En ook voor het feit dat je altijd meteen reageerde als ik met vragen zat.
Je gaf me zowel via de mail als door de telefoon veel aandacht voor hetgeen ik vroeg, nam daar alle tijd voor.
Ik heb me nooit een zeurpiet gevoeld.
Ik vind het onvoorstelbaar dat je naast je werk, dit werk met zoveel inzet kunt doen.
Terwijl je er toch heel veel tijd mee kwijt bent.
Ik vind je een superkattengedragstherapeute en zal je bij iedere kattenbezitter aanbevelen.
Nogmaals, hartelijk bedankt.
Groetjes van Ineke


vrijdag 25 november 2011
Lonneke

Beste lezer van dit gastenboek,
Als je hulp zoekt voor problemen met je kat dan ben je hier echt op de goede plek. Saskia heeft veel kennis van zaken en is vooral ook heel erg betrokken.
We hebben een intensieve tijd gehad met onze kat, maar met hulp van Saskia is ze toch kunnen blijven gelukkig!


maandag 22 augustus 2011
Willy Derksen

Hallo Saskia,
Ik wil je nog even laten weten dat ik jou consult erg verhelderend vond. Je bent een goede luisteraar en geeft passende adviezen. Ook het feit dat je allerlei speeltjes en literatuur meebracht geeft aan dat je heel begaan bent met je werk. Ik kan alleen maar zeggen dat het de moeite waard is om jou uit te nodigen. Bedankt, ook namens de poezen Pluisje en Saartje


dinsdag 09 augustus 2011